twitter facebook


srdg

Unieke training op maat

In de afgelopen jaren hebben we manieren ontdekt om mensen op een plezierige en verrassende manier te laten voelen hoe concreet de verbinding is tussen lichaam en geest en hoe het een het ander doorlopend beïnvloedt. We maken hierbij de begrippen energie, ki, meditatie en innerlijke rust voor groepen mensen toegankelijk en zorgen altijd voor maatwerk.

Meer en meer worden onze technieken opgenomen in trainingsprogramma's. Soms als onderdeel om na een lange cognitieve trainingsdag weer energie op te doen en soms als op zichzelf staande training voor een dag of meerdere dagen.

 

Voor wie is deze training geschikt?

Onze trainingen zijn uitermate geschikt voor groepen in bedrijven die te maken hebben met grote veranderingen, zoals verandering van teamsamenstelling, veranderende functies of een totaal veranderende organisatie. Ook voor afdelingen waar de vitaliteit erg laag is.

Onze eerste reactie op veranderingen als mens is instinctief om te bevriezen. Deze natuurlijke neiging wordt heel vaak vertaald als “weerstand” en deze weerstand moet “doorbroken worden”. Dit levert vaak de nodige spanningen op.

Wij willen graag benadrukken dat de primaire reactie niet veranderd kan worden, maar een secundaire reactie om weer te gaan bewegen zodat jij en je (werk)omgeving weer een nieuwe functionele verbinding met elkaar kunnen aangaan, kan wel degelijk getraind worden.

Je gevoeligheid vergroten in plaats van afgestompt te raken is hierbij een belangrijk punt. Maar hoe doe je dat en hoe overwin je de angst dat je dan “nog kwetsbaarder” wordt?

Deze thema’s sluiten ook naadloos aan in leiderschapstrainingen. Hoe geef je duidelijk leiding, zonder dwingend te zijn en daarmee weerstand op te roepen? Het principe van actie=reactie is hierbij heel relevant en heel goed fysiek uit te beelden.

 

Hoe het werkt

Als de geest wordt bevrijd van een belemmerende overtuiging, komt er een enorme hoeveelheid energie vrij en andersom, door het lichaam in een bepaalde beweging te brengen, neemt de geestelijke vrijheid toe en worden mentale vermogens getraind.

We gebruiken voor onze trainingen onze ervaring als healers (Reikimasters) en als krijgskunstbeoefenaars. Marcelino heeft 10 jaar kyo kushin kai karate beoefend en Toña 12 jaar judo en samen beoefenen we sinds 2006 aikido.

Het verband tussen deze twee disciplines is dat we bij beide "ki" (levenskracht) gebruiken. Bij Reiki gebruiken we de ki om te helen en bij aikido gebruiken we de ki om de beweging (aanval) te harmoniseren.

Vaak sluiten we onze programma's af met een meditatie die speciaal voor de desbetreffende groep geschreven. Het heeft een zeer ontspannend effect en is daarom een prachtige afsluiting van een lange trainingsdag.

 

 

WEERBAARHEIDSTRAINING

Ben jij wel eens gepest?
Durf jij je mening te geven in een groep?
Durf jij op te komen voor een ander?
Kun jij je emoties uiten?
Begrijpen andere mensen jou?

Start: 23 januari 2013

bg