twitter facebook


srdg

Aikido

Letterlijk betekent aikido: De weg van het harmoniseren van de levenskracht : ai=harmonie; ki=levenskracht; do=de weg. In een aikidotraining ben je eigenlijk nooit bezig om iemand naar de grond te werken of pijn te doen, maar ben je alleen bezig om je eigen veiligheid en die van de ander te waarborgen en de relatie zo levendig mogelijk te houden. De aikidotrainingen duren anderhalf uur en vinden plaats in een dojo. Dit is een trainingsruimte met judomatten (tatami’s) op de grond. Alle deelnemers hebben een dogi (wit aikido/judopak) aan of soepele kleding waarin makkelijk bewogen kan worden.

IMG-20130627-WA0004

De training begint met een warming-up van ongeveer 15 minuten. Hierin wordt het hele lichaam met nadruk op de gewrichten opgewarmd. Tijdens de training wordt er geoefend met aanval en verdediging, waarbij de nadruk ligt op de verdedigingstechniek. Timing, souplesse en gecentreerd zijn, zijn hierin de sleutelbegrippen, zowel op fysiek als mentaal niveau.

Voortdurend zijn we aan het oefenen om onze bewegingen aan te scherpen en te verfijnen om met zo min mogelijk inspanning de aanval onder controle te krijgen en over te laten gaan in een vloeiende beweging.

IMG-20130627-WA0005

Het is een prachtige training die voor alle leeftijden en condities toegankelijk is. Alle oefeningen zijn uit te voeren met de mogelijkheden die de deelnemers hebben. Het vergroot de souplesse en brengt kracht in het lichaam en ontspanning in de geest.

Deze training kan ook als workshop geboekt worden, bijvoorbeeld in het kader van teambuiliding, maar het grootste effect sorteert u als een reeks lessen worden aangeboden aan een team/afdeling om het algehele energieniveau en de omgangscultuur te verbeteren. Sport verbroedert en het werken met je (aikido)partners draait allemaal om vertrouwen.

Als je dit als afdeling beoefent wordt aikido meer dan alleen een training, maar ook een levensfilosofie gebaseerd op vertrouwen, respect en harmonie en help je elkaar zodoende de groep naar een hoger niveau van deze levenskwaliteiten te tillen.

 

WEERBAARHEIDSTRAINING

Ben jij wel eens gepest?
Durf jij je mening te geven in een groep?
Durf jij op te komen voor een ander?
Kun jij je emoties uiten?
Begrijpen andere mensen jou?

Start: 23 januari 2013

bg