twitter facebook


srdg

Ki Trainingen

Naast de aikidolessen geef ik samen met mijn vrouw onze eigen ontwikkelde ki-training.

Tijdens de ki-training laten we de deelnemers kennismaken met het begrip Ki en hoe het toegepast kan worden in het dagelijks leven . We geven oefeningen voor het ontdekken van je eigen ki punt, laten de deelnemers ervaren hoe veel onvermoede kracht dit vrijmaakt en geven voorbeelden van hoe je dit fysiek kunt sturen om je doel te bereiken.

IMG-20130627-WA0000

Dit levert spectaculaire resultaten op, zeker als je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt.. je kunt je lichaam verzwaren, zodat je niet meer opgetild kunt worden, of lichter maken, zodat je alleen met een paar vingers opgetild kunt worden, of je kunt je arm zo strekken, dat niemand het meer kan buigen.
Deze oefeningen maken je psychisch ook sterker. Als je leert je lichaam te ontspannen op het moment dat je eigenlijk van plan was kracht te geven, ervaar je dat de oefening gemakkelijk gaat. Wat betekent dit voor een dagelijkse situatie, waarbij je gewend bent om met stress te reageren? Wat zou er gebeuren als je leert om zonder stress te reageren en zonder je terug te trekken uit de situatie?

IMG-20130627-WA0001

Alle problemen waar we in het dagelijks leven mee te kampen hebben, zou je kunnen vertalen in een bepaalde aanvalsvorm. Enkele voorbeelden: een aanval van boven naar beneden (de ander machtiger ervaren dan jezelf), van achteren (oneerlijkheid), met een mes (verlamd raken van schrik), meerdere aanvallers tegelijk (prioriteiten stellen). Door te oefenen met aikidotechnieken om de aanval onder controle te krijgen, stel je ook je mentale zelf anders in, waardoor je veel creatiever wordt in confronterende situaties en conflicten niet meer uit de weg gaat.

IMG-20130627-WA0002

Deze trainingen geven we regelmatig aan groepen die zich bezighouden met (inspirerend/authentiek, persoonlijk, etc.) leiderschap, zowel particulier (ondernemers) als binnen bedrijven.

IMG-20130627-WA0006

 

"Toña en Marcelino bieden de mogelijkheid om na een intensieve trainingsdag ontspanning en leren te combineren. De thema’s van de trainingsdag worden in de KI workshop ervaren. Voelen hoe leiden en volgen werkt. Welk gedrag wekt vertrouwen. Eigen kracht vergroten door focus. Ervaren dat krachten bundelen in verbinding met jezelf en elkaar, leidt tot verbazingwekkende resultaten.

Door het volgen van de KI workshop worden de teamleiders uitgedaagd naast het “hoofd” ook het “hart” in te zetten rond leiderschapthema’s. Door ontspanning, souplesse en bewustwording komt enthousiasme boven. Leuk en zinvol om te doen!" 

Geschreven door  programmamanager  Jacqueline van Achmea 

 

Reacties van deelnemers:

Uit de terugblik op deze workshop kwamen de volgende inzichten naar voren:

          Ki workshop gaat mij helpen meer rust te vinden voor een gesprek

•          Eerst meebewegen en niet keihard vooruit

•          Zelfvertrouwen is belangrijk, met zelfvertrouwen kom je krachtiger over

•          Gewoon doen! lef tonen

•          Mijn mening hoeft niet de mening van een ander te zijn; meer openstaan voor de ander

 

 

WEERBAARHEIDSTRAINING

Ben jij wel eens gepest?
Durf jij je mening te geven in een groep?
Durf jij op te komen voor een ander?
Kun jij je emoties uiten?
Begrijpen andere mensen jou?

Start: 23 januari 2013

bg