Ventilatie met WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Bij Lucht & Ventilatie vindt u een ruime selectie aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, ontworpen om uw binnenklimaat te optimaliseren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat de toevoer en afvoer van lucht reguleert, bekend als balansventilatie. Dit betekent dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en frisse lucht wordt aangevoerd, met minimaal warmteverlies.

Hoe werkt een WTW-unit?

WTW-units zijn uitgerust met een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de binnenkomende frisse lucht. Hierdoor komt de lucht op een aangename temperatuur het gebouw binnen. De luchtstromen blijven volledig gescheiden, wat zorgt voor een effici├źnte warmteoverdracht. In de winter voorkomt dit dat koude lucht binnenkomt en in de zomer zorgt de bypass ervoor dat koelere lucht naar binnen stroomt, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke eisen van uw gebouw. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen. Bovendien zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die zowel warmte als vocht kan terugwinnen. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder dat een condensafvoer nodig is.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Wij bieden ook WTW-units met een warmtewiel, dat gebruikmaakt van een sorptierotor om zowel warmte als vocht met hoog rendement terug te winnen. Dit zorgt voor maximale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en aangenaam binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en bespaar op uw energiekosten terwijl u geniet van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Bekijk ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven